Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka krabowa

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20663

Dodano: 10.04.2008

Odsłon: 10605

pyszne jedzenie i łatwe w przygotowaniu

Składniki

  • pół opakowania mrożonych pałeczek krabowych
  • torebka ryżu
  • puszka kukurydzy
  • 4 jajka
  • świeży ogórek
  • majonez, sól, pieprz,
  • 2 małe wydrążone grapefruity
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przyrządzanie: Ryż ugotować w dużej ilości posolonej wody, odcedzić, po czym wystudzić. Pałeczki krabowe rozmrozić i pokroić w grube paski. Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórek obrać i pokroić w kostkę. Ryż, pokrojone paluszki krabowe, kukurydzę, jajka posiekane w kostkę, ogórek oraz majonez wymieszać. Sałatkę włożyć do wydrążonego grapefriuta, ozdobić jarzynami. 1 porcja - 217 kcal

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń