Do góry

Sałatki Przepis na:

Salatka lososiowo-jajeczna Bo

Sałatki

Autor: terbona

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano: 18.02.2009

Odsłon: 1516

Latwa,smaczna troszke droga,ale warto

Składniki

  • losos wedzony w plastrach, 200 g
  • jajka, 5-6 sztuk
  • cebulka mloda lub szczypiorek (cebula), peczek
  • koperek(swiezy,suszony), 1 lyzka
  • chrzan starty, 1 lyzka
  • smietana lub jogurt, wg uznania
  • majonez, wg uznania
  • sol ,pieprz
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Lososia pokroic drobniutko,ugotowane na twardo jaja zetrzec na tarce,dodac szczypiorek i koperek.Smietane wymieszac z majonezem i chrzanem,przyprawic do smaku,polaczyc i wymieszac skladniki,wstawic do lodowki aby sie przegryzlo.Podawac ze swieza bagietka.Pychotka!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń