Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ,aromatyczna sałatka.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 62
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 106
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 62
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 106
Składniki
Makaron ugotowałem al dente ,odcedziłem i ostudziłem. Papryki piekłem w temperaturze 200° C ,do momentu kiedy skórka papryki nie zrobiła się ciemna (około 1,5 godziny). Następnie paprykę przełożyłem do papierowej torebki. Ostudziłem ,obrałem ze skóry ,usunąłem nasiona ,miąższ przełożyłem do wysokiego naczynia i razem z jogurtem naturalnym zblendowałem na jednolitą masę. Ogórki i szynkę pokroiłem w kostkę ,pomidorki na mniejsze kawałki ,szczypior posiekałem. Wszystkie składniki wymieszałem razem z makaronem i sosem. Do smaku doprawiłem solą i pieprzem.