Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka Migdałowa

Przekąski

Autor: lyga81

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 40

Dodano: 18.03.2009

Odsłon: 1161

bardzo smaczna, mało kaloryczna

Składniki

  • puszka groszku
  • mały seler korzeniowy
  • 10 dag migdałów
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 3 łyżki mleka
  • pół szklanki gęstego jogurtu nat.
  • łyżka ketchupu
  • sól, pieprz
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Groszek odcedzić, zalewę zachować. Seler obrać pokroić na paluszki ok 2cm zalać gorącą zalewą z groszku z dodatkiem mleka i soli. Gotować pod przykryciem kilka minut ale seler powinien pozostać twardawy, odcedzić i ostudzić.

  2. Migdały sparzyć, obrać i pokroić, dodać groszek, seler, i zieleninę. Zalać jogurtem z domieszką ketchupu doprawić do smaku i wymieszać delikatnie.Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń