Do góry

Przekąski Przepis na:

Salatka miszmasz

Przekąski

Autor: klaudyna1957

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 859

Dodano: 26.08.2009

Odsłon: 87938

Wyborna sałatka na zimę do wszystkiego.

Składniki

  • białej kapusty, 3 kg
  • czerwonej papryki, 1 kg
  • zielonej papryki (ale niekoniecznie ), 1/2 kg
  • cebuli, 1 kg
  • marchewki, 60 dag
  • usiekanej natki pietruszki, 4 łyżki
  • ZALEWA
  • octu 10 %, 2 szkl.
  • półtorej szkl.cukru
  • oleju, 1 szkl
  • wody, 2 szkl
  • mielonego pieprzu (płaskie ), 3 łyżeczki
  • soli, 3 płaskie łyżki
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kapustę szatkujemy,papryki kroimy w paseczki, cebulę w piórka, marchew na tarce (grube oczka ) do pokroionych warzyw wkładamy wszystkie składniki zalewy,dokładnie miewszamy i ndstawiamy na 3-4 godziny następnie wkładamy do garnka gotujemy około 20 minut gorące wkładamy do słoików i odwracamy słoiki do góry dnem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sverige2 27 stycznia 2014 Robiłem już kilka razy tą sałatkę. Sałatka ma pod sobą wszystkie inne tego typu sałatki. Zwiększyłem tylko nieco ilość papryki,łącznie daję 2 kg. Można też dodać pęczek selera naciowego wg. uznania. Jest po prostu PRZEPYSZNA !!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marysia11082 16 sierpnia 2012 FAJNY PRZEPIS.JEŻELI CHODZI O PASTERYZACJĘ JA ROBIĘ TO ZAWSZE,JESTEM PEWNA,ŻE SAŁATKA POSTOI CAŁĄ ZIMĘ.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gruba-dynia 10 sierpnia 2012 Witam! Zamierzam zrobić tę sałatkę, wygląda bardzo apetycznie. Tylko czy nie trzeba jej pasteryzować??
Pozdrawiam, będę wdzięczna za podpowiedź.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

john20025 14 października 2011 Robilem ta salatke rok temu i tak smakuje dzieciom ze w tym roku zrobilem podwojna porcje. Pyszny przepis!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agata-1969 14 października 2011 Zrobiłam w zeszłym roku na próbę. I ... jest tak pyszna że w tym roku tez zagościła w naszej spiżarni.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Grazyna170853 20 sierpnia 2010 Znam ten przepis juz od dawna.Robimy ten sernik na upieczonym cienkim biszkopcie (teraz mozna kupic gotowy).
Do sernika dodajemy orzechy, rodzynki,lub zastygnieta galaretke pokrojona w kostke.
Przepaszne a przy tym bardzo atrakcyjnie wyglada.
Pozdrawiam serdecznie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń