Do góry

Dania główne Przepis na:

salatka na cieplo z grilowanego cefala czerwonego i grejpfruta czerwonego

Dania główne

Autor: olajna86

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 25

Dodano: 28.04.2009

Odsłon: 741

zaskakujace w smaku dostarcza spora dawke energii

Składniki

  • filety z cefala czerwoneg, 4*150 gram
  • sok z limonki, 1 sztuki
  • posiekany swiezy koperek, 15 ml
  • swiezo mielony czrny pieprz, do smaku
  • mix salat, 225 gram
  • pomidorki koktaiowe, 100 gram
  • obrany ze skorki i bez gniazda nasiennego ogorek, ok 5 cm
  • czerwona cebulka pocieta w cienkie odseparowane krazki, 1 mala sztuka
  • Sos Worcestershire, 45 ml
  • bialy ocet winny, 45 ml
  • miod, 15 ml / 1 lyzeczka od herbaty
  • woda przegotowana, 45 ml
  • limonka pocieta w cwiartki, 1 sztuka
  • grejpfrut, 1 obrany i pokrojony w segmenty
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. przeloz filety z cefala na folie aluminiowa skrop sokiem z wycisnietej wczesniej limonki, posyp posiekanym koperkiem i swiezo mielonym pieprzem

  2. wloz pod gril na okolo 6-8 minut az zezlocieje

  3. w miedzyczasie pokroj ogorka w czastki , wymieszaj z mixem salat ,czerwona cebula, pomidorkami oraz grejpfrutem pokrojonymi w cwiartki

  4. pozostale skladniki ; sos worcestershire wode miod oraz ocet przelej do garnuszka i podgrzej

  5. kiedy ryba jest upieczona delikatnie przeloz filety na przyszykowana wczesniej salatke a pozostale po pieczeniu ryby soki przelej do garnuszka z sosem

  6. poczekaj az sos dobrze sie polaczy i zredukuje

  7. polej filety sosem i podawaj na cieplo z mlodymi ziemniaczkami

  8. smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń