Do góry

Przetwory Przepis na:

SAŁATKA OGÓRKOWA Z NATKĄ PIETRUSZKI

Przetwory

Autor: andzela2309

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 663

Dodano: 16.07.2009

Odsłon: 29446

DOSKONAŁA JAKO DODATEK DO ZIMOWYCH OBIADÓW

Składniki

  • 4 KG OGÓRKÓW
  • 4 duże cebule
  • GARŚĆ NATKI PIETRUSZKI
  • szklanka oleju
  • szklanka octu
  • OKOŁO4 ŁYŻEK CUKRU,SÓL,PIEPRZ DO SMAKU
  • 4 duże marchewki
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. OGÓRKI,CEBULĘ I MARCHEW POSZATKOWAĆ,NATKĘ POKROIĆ NA DROEBNE KAWAŁKI.

  2. WSZYSTKIE SKŁADNIKI WYMIESZAĆ.ODSTAWIĆ NA NOC.

  3. PO TYM CZASIE SPRÓBOWAĆ,JEŚLI TRZEBA DOPRAWIĆ WEDŁUG UZNANIA.

  4. SAŁATKĘ PRZEŁOZYĆ DO SŁOIKÓW.PASTERYZOWAĆ OKOŁO 15 MINUT.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kruszynk_a 06 sierpnia 2009 A ile trzeba do niej marchewki???pozdrawiam:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

helcia 20 lipca 2009 U mnie ta sałatke robi sie od dawna.Jest bardzo dobra.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń