Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka orientalna

Sałatki

Autor: maciejka

Przepisów i artykułów: 77 Ocena: 2155

Dodano: 30.01.2008

Odsłon: 4030

Powiew Orientu a''''la Maciejka...

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Brokuł umyć, pociąć na małe różyczki, blanszować we wrzątku ok. 1,5 - 2 min., osączyć, zahartować w losowatej wodzie. Zostawić do ostygnięcia. Do miski wrzucać: przestudzony brokuł, osączoną kukurydzę i czerwoną fasolę, pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojone w kostkę ogórki, pokrojone grzybki (na 2 cm. kawałki) i kiełki fasoli lub pędy bambusa (opcjonalnie można dodać pokrojony na zapałkę imbir). Delikatnie wymieszać (uwaga: potrzebna duża miska). Zalać majonezem, wlać sos sojowy i worcester, wsypać curry; jeśli potrzeba dodać soli i pieprzu do smaku (lub/i curry lub/i sosu worcester). Wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 2 godziny. Może służyć jako samodzielne danie np. na kolację lub piknik

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: Maciejka

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń