Do góry

Przetwory Przepis na:

Sałatka paprykowa do słoików

Przetwory

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 1327 Ocena: 4197

Dodano: 24.08.2016

Odsłon: 1341

Super zapas na zimę.

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Paprykę opłukać, oczyścić z nasion i posiekać razem z cebulą. Następnie zalać wrzącą wodą i odstawić na 10 minut, po czym dokładnie odcedzić. Ocet zagotować z cukrem i przyprawami, włożyć warzywa i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut pod przykryciem. Gorącą sałatkę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń