Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe połączenie słodkości pieczonej papryki i ostrych smaków pozostałych składników. Dla mnie pyszna sałatka, warto wypróbować.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 43
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 138
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 140
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 378
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 43
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 138
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 140
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 378
Składniki
Paprykę umyłem, osuszyłem. Piekarnik rozgrzałem do 200 stopni C , opiekłem papryki ok. 20 minut. Wyjąłem , włożyłem do worka foliowego do żywności i szczelnie zamknąłem. Pozostawiłem do ostygnięcia. Zimną paprykę obrałem ze skórki , oczyściłem z z nasion, pokroiłem na małe kawałki. Fetę osączyłem z zalewy. Pokroiłem w kostkę . Natkę i tymianek opłukałem, oderwałem listki od gałązek, drobno posiekałem. Wymieszałem delikatnie, zioła z czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz z serem feta, dodając niewielką ilość oliwy (ułatwia to wymieszanie składników). Pokrojoną paprykę rozłożyłem na półmisku , posypałem serem i oliwkami. Fileciki anchois pokroiłem wzdłuż na połówki, zwinąłem w małe roladki , ułożyłem na sałatce.. Skropiłem obficie oliwą i octem. Doprawiłem pieprzem. Tak przygotowaną sałatkę wstawiłem do lodówki na ok. 1 godzinę.