Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka pieczarkowa

Sałatki

Autor: Asaja5686

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 57

Dodano: 09.01.2009

Odsłon: 2171

łatwa, szybka, dobra jako danie awaryjne dla niespodziewanych gości

Składniki

  • pieczarki, jędrne, białe, małe, 70 dkg
  • Jaja, 5 sztuk
  • cebula, 2 sztuki średnie
  • ogóek konserwowy lub kiszony, 2 sztuki średnie
  • sól, pieprz, do smaku
  • majonez ( najlepiej kielecki), mały słoik
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki oczyścić i obgotować 10 minut w wodzie z dodatkiem soli i połowy cytryny, później zahartować w zimnej wodzie, jaja ugotować na twardo. Następnie posiekaćwszystko w drobną kostkę, połączyć z majonezem, wymieszać, można dodać szczypiorek lub zieloną pietruszkę, do bardziej wypasionej wersji można dodać kukurydzę, ale ja wolę w podstawowej wersji

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń