Do góry

Dania główne Przepis na:

Sałatka pikantna z serów

Dania główne

Autor: werciak222

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano: 30.10.2008

Odsłon: 4126

Łatwe do przygotowania, dobre w smaku.

Składniki

  • Ser Ementaler, 20 dag
  • Jasne winogrona, mała kiść
  • ciemne winogrona, mała kiść
  • Grubo posiekane orzechy włoskie, duża filiżanka
  • Ser pleśniowy (rokpol), 15 dag
  • gęsta śmietana, jedna szklanka
  • Wytrawne sherry, 1/2 małego kieliszka
  • świeżo zmielony pieprz, -
  • Gałka muszkatołowa, -
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. (Razem winogron ma być 25 dag.) Opłukane winogrona kroimy ma połowę, usuwamy pestki, dodajemy orzechy i po- krojone w drobną kostkę sery, składniki lekko mieszamy. Przygotowujemy sos: ser pleśniowy rozciera- my widelcem, dodajemy śmietanę, sherry, pieprz i gałkę muszkatołową. Sałatkę nakładamy do szklanych pucharków, sos podajemy oddzielnie w sosjerce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń