Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka po chińsku

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 26.03.2008

Odsłon: 37061

Sałatka po chińsku

Składniki

  • 2 szklanki ryżu
  • 1 podwójny filet kurczaka
  • 4 jaja
  • marchew
  • czerwona papryka
  • 2 cebule
  • 10 pieczarek
  • przyprawa do chińszczyzny
  • olej do smażenia
  • 3 grzybki mun
  • sól
  • pieprz
  • papryka mielona
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować na sypko. Grzybki namoczyć. Filet umyć, osuszyć, pokroić na paseczki, posypać przyprawą do chińszczyzny. Po 15 minutach usmażyć. Paprykę, marchew, pokrojone grzybki i cebulę pokroić. Pieczarki opłukać i poszatkować. Wszystko razem podsmażyć na oleju. Osobno usmażyć jajka (tak, by żółtko rozlało się po białku). Usmażone porozrywać widelcem na małe kawałki. Na patelni wymieszać ryż, warzywa, pieczarki, grzybki i jaja. Jeszcze raz razem podsmażyć. Dodać kawałki kurczaka i połączyć razem. Doprawić solą, pieprzem i mieloną papryką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

maiko 02 grudnia 2008 mmmmmmmmm już się głodna zrobiłam...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń