Do góry

Sałatki Przepis na:

sałatka "żydowska"

Sałatki

Autor: syzia14

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 35

Dodano: 15.11.2008

Odsłon: 3352

smaczna

Składniki

  • 1słoik ogórków korniszonów, 1l
  • 1słoik marynowanych pieczarek, 1l
  • jajka, 6-8szt
  • cebula, 3-nieduże
  • przecier pomidorowy lub keczup, 2-3łyżeczki
  • sól i pieprz, w/g uznania
  • śmietana, 300ml(18%)
  • majonez, do smaku
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ogórki przekroić na pół i szatkować drobno na tzw.półkola, w podobny sposób pieczarki, jajka.Cebulę można pokroić w podobny sposób lub jeśli ktoś wolli na drobniejsze kawałki.Cebulę po zszatkowaniu przełożyć do osobnego naczynia posolić i przed wymieszaniem z pozostałymi składnikami odsączyć.Wszystko razem wymieszać. W osobnym talerzyku wymieszać razem śmietanę, majonez, przecier(keczup),sóli pieprz (powinna to być konsystencja budyniu), następnie wymieszać razem z pozostałymi składnikami i odstawić do lodówki na ok. pół godziny. Życzę smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń