Do góry

Przekąski Przepis na:

salatka rybna warstwowa

Przekąski

Autor: asam

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 128

Dodano: 25.01.2008

Odsłon: 4900

Do tej salatki nadaje sie zarowno wedzona makrela, jak i ryba z puszki typu tunczyk, szprot, sledz w oleju. Ja polecam uzyc lososia. Ladnie sie prezentuje w szklanym polmisku.

Składniki

  • ja uzywam lososia z puszki. ale moze byc dowolna rybka, lub wedzona makrela
  • Jaja, 5-6 szt
  • cebula, 2 szt
  • ogorki kiszone, pol sloika
  • majonez
  • troszke margaryny (niekoniecznie) lub masla
  • zolty ser starty na tarce
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jaja ugotowac, oddzielic bialka od zoltek. Rybke (bez osci) rozdrobnic na kawalki. Cebule i ogorki kiszone pokroic w kostke. Na spod naczynia wykladamy starte na tarce jarzynowej o duzych oczkach bialka jajek. Na bialka wykladamy polowe porcji ryby, nastepnie cebulke, ogorki, ser, niewielka ilosc margaryny (rowniez startej na duzych oczkach) i majonez. I ponownie: ryba, cebula, ogorki, ser, margaryna, majonez. Gore posypujemy zoltkami (startymi na tarce). Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń