Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka ryżowa

Sałatki

Autor: agulam22

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 5817

Dodano: 01.08.2008

Odsłon: 38189

Pożywna, łatwa w wykonaniu sałatka. Idealna jako dodatek do mięsa lub samodzielne danie.Polecam wegetarianom.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. -ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie i studzimy go -ogórki zielone obieramy ze skórki i kroimy w kostkę -ogórek kiszony pokroić w kostkę -rzodkiewkę przekroić na pół a następnie pokroić w cieniutkie plasterki -pomidora wydrążyć z pestek i pokroić w kostkę -szczypiorek posiekać bardzo drobno -wszystkie składniki wymieszać doprawić solą i pieprzem i dodać majonez -ponownie wymieszać i pozostawić w lodówce ok 1 godz Smacznego!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

niva 15 sierpnia Super sałatka, prosta i smaczna :))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

haliso 12 października 2009 Pomysłowa sałatka ,muszę wypróbować-mój syn pewnie śię ucieszy- jest wegetarianinem..
pozatym Twoje przepisy są proste i apetyczne.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń