Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka ryżowa

Sałatki

Autor: wiola1100

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 3048

Dodano: 01.03.2010

Odsłon: 20744

delikatna w smaku i bardzo łatwa do zrobienia

Składniki

  • Ryż w torebkach, 2 torebki
  • fasolka mrożona, pół paczki ok. 25 dag.
  • marchewka z groszkiem mrożona, pół paczki ok. 25 dag.
  • kukurydza konserwowa, 1 puszka
  • szynka konserwowa, ok. 20 dag.
  • jogutr naturalny, duży kubek ok.400 g.
  • majonez, 3-4 łyżki
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Warzywa mrożone wrzucić na patelnię z odrobiną oleju i smażyć aż zmiękną,przestudzić.Ryż ugotować ale nie przegotować żeby nie był za ciapkowaty.Warzywa połaczyć z ryżem,kukurydzą,szynką pokrojoną w kostkę i wymieszać z jogurtem i majonezem.Życzę smacznego

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń