Do góry

Dania główne Przepis na:

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Dania główne

Autor: dorotakrakow

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 15

Dodano: 12.12.2009

Odsłon: 2744

dobre danie dla odchudzających sie, na kolację, imprezę

Składniki

  • ryż np, basmati, 1 woreczek 120 gr
  • tuńczyk w sosie własnym - kawałki, 1 puszka
  • zielona cebulka, 2-3 sztuki
  • pomidory, 2 szt male
  • papryka czerwona świeża, 1/2 szt
  • oliwa z oliwek, 1 łyżka
  • sól, pieprz, do smaku
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ryż ugotowac wg,przepisu i wystudzic

  2. tuńczyka odcedzic z zalewy

  3. zieloną cebulkę drobno posiekac

  4. paprykę i 1 pomidora pokroic w kostkę

  5. składniki delikatnie połączyc, tak aby tunczyk się nie rozpadł na papkę, dodac oliwę i przyprawy, wymieszac

  6. udekorowac pokrojonym na ósemki pozostalym pomidorem i zieloną cebulką przeciętą wzdluż na cienkie paski i skręconą w "loczki" po zanurzeniu na parę minut w zimnej wodzie

  7. smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń