Do góry

Sałatki Przepis na:

Salatka Ryzowa z Tunczykiem

Sałatki

Autor: gragabln

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 163

Dodano: 12.06.2010

Odsłon: 14207

Latwa i pyszna salatka;) Goraco polecam !!

Składniki

  • ryz, 4 torebki
  • tunczyk w oleju, 3 puszki
  • majonez, 1 sloik 300 ml
  • pietruszka zielona, dosc duzy peczek
  • kukurydza, 1 puszka
  • Papryka czerwona, 1 szt.
  • sol , pieprz, do smaku
  • cebula, 1
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotowac ryz,

  2. drobno posiekac pietruszke , papryke i cebule pokroic w drobna kostke ,odcedzic kukurydze , otworzyc puszki z tunczykiem ( mozna odlac olej ale nie trzeba jak kto woli )

  3. gdy ryz jest juz ugotowany i schlodzony ( powinien byc sypki ) dodac do niego tunczyk , razem wymieszac .

  4. nastepnie dodac reszte czyli ( kukurydze , papryke i piertuszke , doprawic do smaku sola i pieprzem .... na koniec dodac majonez , razem wymieszac.

  5. Najlepiej smakuje schlodzona .Mozna podawac z rybka. Ja osobiscie lubie zajadac sie nia do grila.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń