Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka ryżowa z warzywami

Sałatki

Autor: bryssska

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 43

Dodano: 29.06.2008

Odsłon: 4316

Świetnie nadaje się do kiełbasek z grila

Składniki

  • 1 szklanka ryżu
  • 1 duży por
  • słoik ogórków konserwowych
  • słoik papryki konserwowej
  • puszka kukurydzy
  • puszka groszku konserwowego
  • 8 jaj ugotowanych na twardo
  • słoik majonezu
  • pieprz i sól do smaku
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo. Ryż gotujemy na sypko. Odcedzamy, przelewamy wodą in schładzamy. Oczyszczona paprykę kroimy w kostkę razem z ogórkami i jajkami. Pokrojony w ćwiartki por kroimy w paseczki. Kukurydze i groszek odcedzić, i dodać do ryżu razem z pokrojonymi warzywami i majonezem. Wszystko ze sobą połączyć i doprawić solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń