Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 510
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 510
Składniki
Pierś kurczaka umyć, osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć na łyżce masła, ostudzić. Pokroić na małe słupki. Sałatę podzielić na listki, opłukać. Winogrona opłukać, osuszyć, oddzielić od szypułek. Orzechy rozłupać, podzielić na połówki. Ser pokroić na małe kostki. Seler naciowy umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pociąć na małe kawałki. Ocet wymieszać z oliwą, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sos utrzeć z łyżeczką musztardy. W miseczce wymieszać ser, kawałki kurczaka, seler, orzechy i winogrona, dodać przygotowany sos z oliwy, octu i musztardy. List-ki sałaty porwać na mniejsze kawałki, wyłożyć nimi salaterkę. Na liściach ułożyć sałatkę i następnie polać ją resztą sosu.