Do góry

Sałatki Przepis na:

SAŁATKA SZOPSKA

Sałatki

Autor: koka333

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 119

Dodano: 04.11.2009

Odsłon: 1650

BARDZO ŁATWA DO ZROBIENIA:)

Składniki

  • pomidory, 5 SZT
  • różnokolorowe papryki, 2 SZT
  • cebula, 1 SZT
  • czosnek, 2 ZĄBKI
  • SER TYPU FETA LUB SOLAN, 200G
  • ogórki małosolne, 2 SZT
  • olej, 2 ŁYŻKI
  • ocet winny, 1 ŁYŻKA
  • EW. CZUSZKA (ODMIANA PAPRYKI), 1 SZT
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. POMIDORY KROIMY W CZĄSTKI, PAPRYKĘ W PLASTRY, CEBULĘ, OGÓRKI I SER W KOSTKĘ, JEŚLI DYSPONUJEMY CZUSZKA TO KROIMY JĄ W PLASTERKI.

  2. PRZYGOTOWUJEMY SOS: CZOSNEK SIEKAMY, UCIERAMY Z SOLĄ, DODAJEMY OCET WINNY I DOLEWAJĄC OLEJ DALEJ DOKŁADNIE UCIERAMY, ABY SKŁADNIKI DOBRZE SIĘ POŁĄCZYŁY.

  3. POKROJONE WARZYWA LEKKO SOLIMY I DELIKATNIE MIESZAMY.

  4. PRZED PODANIEM POLEWAMY SOSEM I JESZCZE RAZ LEKKO MIESZAMY.

  5. SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 04 listopada 2009 Jadłam tę sałatkę wiele razy w Bułgarii i zawsze składała się tylko z pomidorów, świeżych ogórków, cebulki i solanu, czasami jeszcze z pieczonej czerwonej papryki. :) tu widzę wersja wzbogacona :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń