Do góry

Przetwory Przepis na:

Sałatka wielowarzywna

Przetwory

Autor: nikola2005

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 1981

Dodano: 24.08.2013

Odsłon: 39492

Przetworów ciąg dalszy... ;) świetny dodatek do ziemniaków

Składniki

  • 2 papryki czerwone
  • 2 papryki żółte
  • 0.5 kg. ogórków nie za dużych
  • 1 główka kapusty białej + 4 szt. marchewki
  • 3 cebule
  • 3-4 ząbki czosnku
  • Na zalewę:
  • 1.5 szkl. wody
  • 1 szkl. octu
  • 1.5 - 2 szkl. cukru
  • 5 łyżek oleju
  • pieprz do smaku
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce, ogórki pokroić w plastry, posolić i odstawić na 1.5 godz.

    Paprykę oraz cebulę pokroić w plastry i odstawić w osobnych naczyniach.
    Czosnek pokroić w cieńkie plastry.

  2. Wszystkie składniki na zalewę zagotować i dodać do kapusty z ogórkami (ja robie zawsze podwójną porcję zalewy)

    Dodać cebulę oraz paprykę i wszystko razem dokładnie wymieszać.

    Wkładac do słoiczków uzupełnić zalewą.
    Pasteryzować 15min.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń