Do góry

Dania główne Przepis na:

Sałatka wiosenna

Dania główne

Autor: GosiaB

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 19.06.2009

Odsłon: 2404

Lekka, kolorowa, pachnąca wiosną sałatka...

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyć wszystkie warzywa, jajka ugotowac na twardo

  2. Porwać liście sałaty na niewielkie kawałki. Pomidora i papryki pokroić w kostkę, ogórka w półplasterki, jajka w ósemki. Pokroić szczypiorek i oliwki (jeśli ktoś lubi, mogą one być dodane do sałatki w całości).

  3. Na spód salaterki położyc sałatę potem kolejno papryki, ogórka, pomidora, jajka i oliwki. Przyprawic solą i pieprzem, polać oliwą z oliwek. Sałatka bardzo pasuje do pieczonej bagietki z masełkiem czosnkowym. Smacznego

  4. Tak jak napisałam w "składnikach " zamiast sałaty lodowej można zastosować sałatę zwykłą lub mieszankę sałatek dostepna w supermarketach .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń