Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta kolorowa sałatka przygotowana ze świeżych warzyw nie tylko zaspokoi głód, ale także doda nam energii:))
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 661
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 232
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 661
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 232
Składniki
Jogurt wymieszać z oliwą oraz octem winnym, a następnie doprawić solą i cukrem. Tak przygotowany sos jogurtowy odstawić na 30 minut.
Liście salaty i cykorii umyć, osuszyć. Sałatę porwać na mniejsze kawałki, cykorię pokroić w paseczki. Por i natkę pietruszki również opłukać. Z pora odciąć twardą piętkę i zielone liście, część białą pokroić na talarki. Z natki pietruszki poobrywać listki.
Pomidor przelać wrzątkiem, obrać ze skórki, po czym miąższ pokroić w ósemki. Rzodkiewkę umyć, pokroić w plasterki.
Wszystkie warzywa włożyć do miseczki, dokładnie wymieszać, a następnie polać sosem jogurtowym. RADA: Warzywa należy rozdrabniać bezpośrednio przed podaniem, aby zapobiec niszczeniu witamin poprzez ich utlenianie.... :) SMaCzNeGo! =*