Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wiosnę gdy tylko pojawią się młode warzywka, na moim stole nie może zabraknąć tej prawdziwie wiosennej sałatki.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach aż będą miękkie. W między czasie kroimy drobno umytą rzodkiewkę. Siekamy szczypiorek. Fetę kroimy w drobną kostkę.
Gdy ziemniaki się już ugotują i wystygną, obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą ( nie za dużo ponieważ Feta jest dość słona) i pieprzem. Następnie dodajemy majonez i całość dokładnie mieszamy. Najlepiej przed podaniem wstawić do lodówki aby się schłodziła. Życzę smacznego. U mnie bez tej sałatki nie wyobrażamy sobie grilla.