Do góry

Dania główne Przepis na:

Sałatka wiosenno-wielkanocna

Dania główne

Autor: marzanna

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 1041

Dodano: 26.03.2008

Odsłon: 32047

Robię taką kolorową sałatkę, żeby ożywić każe święta... :)

Składniki

  • czerwona papryka
  • żółta papryka
  • jabłko
  • cebula
  • czerwona cebula
  • Natka pietruszki
  • 2 pomidory
  • 4 łyżki oleju lub oliwy
  • pół cytryny
  • ząbek czosnku
  • pół łyżki cukru
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Papryki, jabłko, cebule, pomidory kroimy w drobną kosteczkę i wkładamy do miski. Olej, sok z cytryny, starty czosnek, posiekaną natke i cukier mieszamy w zamkniętym słoiczku i polewamy nią sałatkę. Wszystko mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

hiszpan 07 marca 2009 Sałatka dobra, ale skąd jej nazwa? Żaden składnik nie jest typowo wiosenny, a tm bradziej wynikający z polskiej tradycji wielkanocnej. Co najwyżej wszystkie składniki są dostępne przez cały rok, a więc również wiosną i na Wielkanoc...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń