Do góry

Przekąski Przepis na:

salatka z awokado

Przekąski

Autor: aga82

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 2

Dodano: 14.07.2009

Odsłon: 1244

cudowny smak, dla bardziej glodnych mozna podac z grzankami z serem

Składniki

  • roszponka
  • awokado
  • boczek
  • pomidorki koktajlowe
  • czosnek
  • oliwa
  • musztarda delikatesowa
  • sol i pieprz
  • ocet balsamiczny z modeny
  • sok z cytryny
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. sos: czosnek drobno posiekany, sol i pieprz , musztarda, oliwa i ocet- wymieszac- ja uzywam blendera.

  2. potargana roszponka

  3. pomidorki kroimy na pol

  4. awokado kroimy w kosteczke ok 1,5 cm i kropimy kilkoma kroplami cytryny

  5. boczek kroimy na skwarki - nie zbyt drono-i smazymy az beda chrupiace ale nie twarde

  6. calosc mieszamy- wlewamy tluszcz z boczku i sos

  7. podajemy poki boczek jest cieply- zanim tluszcz z niego zamieni sie w smalec.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń