Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
CIEKAWE POŁĄCZENIE SMAKÓW.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 106
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 75
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 106
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 75
Składniki
KREWETKI, JEŻELI MAMY MROŻONE, PRZELEWAMY NA SITKU WRZĄCĄ WODĄ DO ROZMROŻENIA.
W RONDLU ZAGOTOWUJEMY 50-100 ML WODY I GOTUJEMY W NIEJ KREWETKI DO ODPAROWANIA WODY, ALE NIE DŁUŻEJ NIŻ 4-5 MINUT.
AWOKADO PRZEKRAWAMY NA PÓŁ, WYJMUJEMY PESTKI, KROIMY W DROBNĄ KOSTKĘ I POLEWAMY SOKIEM Z CYTRYNY BY NIE ŚCIEMNIAŁY.
SAŁATY, JEŻELI TRZEBA TO RWIEMY PALCAMI NA MNIEJSZE KAWAŁKI.
NA TALERZU UKŁADAMY SAŁATĘ, AWOKADO I POSYPUJEMY JE UGOTOWANYMI KREWETKAMI.
ŚMIETANĘ ŁĄCZYMY Z SOKIEM POMIDOROWYM, POSIEKANYM CZOSNKIEM, DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM I TAK POWSTAŁYM SOSEM POLEWAMY SAŁATKĘ.
SMACZNEGO:)