Do góry

Sałatki Przepis na:

SAŁATKA Z AWOKADO I KREWETEK

Sałatki

Autor: koka333

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 119

Dodano: 04.11.2009

Odsłon: 957

CIEKAWE POŁĄCZENIE SMAKÓW.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. KREWETKI, JEŻELI MAMY MROŻONE, PRZELEWAMY NA SITKU WRZĄCĄ WODĄ DO ROZMROŻENIA.

  2. W RONDLU ZAGOTOWUJEMY 50-100 ML WODY I GOTUJEMY W NIEJ KREWETKI DO ODPAROWANIA WODY, ALE NIE DŁUŻEJ NIŻ 4-5 MINUT.

  3. AWOKADO PRZEKRAWAMY NA PÓŁ, WYJMUJEMY PESTKI, KROIMY W DROBNĄ KOSTKĘ I POLEWAMY SOKIEM Z CYTRYNY BY NIE ŚCIEMNIAŁY.

  4. SAŁATY, JEŻELI TRZEBA TO RWIEMY PALCAMI NA MNIEJSZE KAWAŁKI.

  5. NA TALERZU UKŁADAMY SAŁATĘ, AWOKADO I POSYPUJEMY JE UGOTOWANYMI KREWETKAMI.

  6. ŚMIETANĘ ŁĄCZYMY Z SOKIEM POMIDOROWYM, POSIEKANYM CZOSNKIEM, DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM I TAK POWSTAŁYM SOSEM POLEWAMY SAŁATKĘ.

  7. SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

AvaGardner 05 listopada 2009 Koktajl krewetkowy jest bardzo dobry. Osobiscie uwazam ze sos jest lepszy jesli uzyjemy majonezu zamiast smietany (krewetek nie pdaje sie ze smietana). Dodam rowniez ze koktajl wyglada bardzo efektownie jesli koktajl podamy w pucharkach:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń