Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wariacja z zieleniną i boczniakami ,które uwielbiam.
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 126
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2680
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 274
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2630
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 126
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2680
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 274
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2630
Składniki
Boczniaki myjemy ,osuszamy ,dzielimy na mniejsze kawałki i moczymy min. 2 godziny w mleku z solą i pieprzem. Następnie osączamy i panierujemy ,mąką ,rozbełtane jajko ,bułka tarta i smażymy na złoto. Studzimy. Sałaty płuczemy ,osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki. Pomidorki dzielimy na ćwiartki. Mieszamy z sałatą ,pokrojoną w piórka czerwoną cebulą. Dodajemy oliwę z oliwek ,sól ,pieprz i mieszamy dokładnie. Na suchej patelni prażymy sezam i pestki z dyni. Studzimy i dodajemy do sałaty razem z boczniakami ,pokrojonymi w kostkę suszonymi pomidorami i startym żółtym serem. Dokładnie mieszamy. Podajemy zaraz po przygotowaniu sałatki.