Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka z brokułami na ciepło

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 08.05.2009

Odsłon: 13592

Lekka sałatka na ciepło to idealna potrawa na letni obiad. Z dodatkiem grzanek tworzy smakowite danie, które każdemu przypadnie do gustu.

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę i posypać "Jarzynką"

  2. Pieczarki dokładnie umyć, pokroić w plasterki. Por po umyciu również pokroić w plasterki.

  3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć pokrojonego kurczaka na złocisty kolor. Następnie usmażyć pieczarki oraz plastry pora.

  4. Brokuły podzielić na małe kawałki i ugotować w lekko osolonej wodzie. Gotować około 5 minut - nie powinny się rozpadać! Po ugotowaniu dokładnie odcedzić.

  5. Brokuły wsypać do dużej salaterki, dodać usmażonego kurczaka, a następnie pieczarki oraz plastry pora. Uwaga: nie zlewać do salaterki oleju z patelni!

  6. Wszystkie składniki połączyć i delikatnie wymieszać. Przyprawić do smaku. Przed podaniem sałatkę podgrzać. Do sałatki można podawać grzanki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń