Do góry

Dania główne Przepis na:

salatka z buraczkow czerwonych

Dania główne

Autor: bozka44

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 660

Dodano: 17.03.2013

Odsłon: 5138

jakie to jest smaczne, mmmmm... w polaczeniu z karkowka duszona lub smazona, z sosem mysliwskim i ziemniaczkami puree, bardzo, bardzo dobry obiadek :-))

Składniki

  • buraczki czerwone, 4-5 srednich sztuk
  • pol jablka o kwaskowatym smaku
  • cebula, 1 srednia
  • olej rzepakowy, 4 lyzki
  • sol 1 lyzeczka, cukier 1 lyzeczka oraz ocet 1 lyzka
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotowane buraczki studzimy, obieramy ze skorki i trzemy na grubych oczkach. Do tego takze pol jabluszka na grubych oczkach i cala bardzo drobno posiekana cebule.

  2. Dodajemy 1 lyzeczke cukru, 1 plaska lyzeczke soli i lyzke octu, nastepnie 4 lyzki oleju rzepakowego (upieram sie zawsze na ten olej, gdyz zawiera bardzo duzo Omega 3 i jest zdrowszy nawet anizeli oliwa z oliwek). Wszystko dokladnie mieszamy.

  3. Najlepiej jest to przygotowac do poludnia, aby smaki sie przegryzly, wiec polmisek z salatka wstawiamy na min. godzinke do lodowki, a nastepnie palaszujemy wraz z ziemniaczkami i mieskiem. Cholernie dobre!!

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 17 marca 2013 Dzieki Irma, ja tez poczulam :-)) Dzisiaj jedlismy i chyba troszke za duzo, ale jak jest takie dobre, to mozna jesc i jesc...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 17 marca 2013 No, aż poczułam smak tego obiadku, z tymi buraczkami, pychotka 5

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń