Do góry

Sałatki Przepis na:

sałatka z cebuli

Sałatki

Autor: magdula2307

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 18

Dodano: 28.09.2009

Odsłon: 1871

tania i łatwa propozycja na cebulę podaną inaczej

Składniki

  • cebula czosnkowa, ew. czerwona, 4-5 szt.
  • olej lub ocet balsamiczny
  • sól
  • cukier
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kroimy cebule w cienkie półplasterki i zasalamy je w misce. czekamy aż cebula zmięknie i puści sok. Następnie dodajemy trochę oleju, ocet i cukier do smaku. sałatka powinna być w smaku winna. Odstawiamy na ok. 15-20 min zeby się "przegryzło".

  2. Tak przyrządzoną cebula świetnie pasuje do wszelkiego typu pasztetów i mięs.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: pasztet

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń