Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z Chedara i brokułów - na ciepło

Sałatki

Autor: jarek15105

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 234

Dodano: 12.07.2008

Odsłon: 2776

Kuchnie narodowe mieszają się, powstają nowe przepisy, nowe smaki. Ta brytyjska sałatka jest tego ciekawym przykładem i doskonałym lekkim obiadem na lato. Smacznego.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować makaron, dodając na ostatnie 2 -3 minuty gotowania spreparowane brokuły (bez głąba, podzielone na malutkie różyczki). Wsypać dymkę i natychmiast odcedzić. Makaron przełożyć do salaterki. Na palelni rozgrzać łyżkę oliwy, smażyć pokrojoną w kosteczkę czerwoną paprykę i grubo siekane orzechy włoskie 2 -3 minuty. Zdjąć z ognia mieszająć dodać resztę oliwy, cukier , sól, pieprz , suszoną bazylię, ocet, sok z cytryny. Wsypać wszystko do salaterki, wymieszać, dodać starty grubo ser. Mieszaninę posypać z wierzchu resztką sera , ozdobić zieleniną, podawać ciepłe z chlebkiem pitta, schłodzonym białym winem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń