Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niewiele kalorii, za to dużo witamin to podstawowe zalety lekkich warzywnych sałatek
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 24
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 53
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1925
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 24
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 53
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1925
Składniki
Cykorie oczyściłem, opłukałem, usunąłem głąby i ponownie umyłem w letniej wodzie. Kolby podzieliłem na listki, osuszyłem. Kilka odłożyłem do dekoracji, resztę pokroiłem w paseczki. Jabłko umyłem, pokroiłem w ćwiartki, po usunięciu pestek pokroiłem w ósemki. Pomarańczę obrałem, wykroiłem cząstki, każdą przekroiłem na pół. Owoce wymieszałem z pokrojoną cykorią. Jogurt wymieszałem z olejem, sokiem z cytryny i octem. Sos doprawiłem solą i pieprzem, polałem sałatkę i delikatnie wymieszałem. Sałatkę wyłożyłem na talerze. Kiełki rzodkiewki opłukałem gorącą wodą, dokładnie osączyłem i razem z pestkami dyni dodałem do sałatki.