Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z czerwonej kapusty

Sałatki

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20661

Dodano: 27.02.2009

Odsłon: 13049

Bardzo proste w przygotowaniu i bardzo smaczne.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Czerwoną kapustę poszatkować, ugotować na "półmiękko".

  2. Po ugotowaniu odlać i zakwasić, odstawić do wystygnięcia.

  3. Fasolę namoczyć, po namoczeniu ugotować, ostudzić.

  4. Wszystkie składniki połączyć z jabłkiem pokrojonym w kostkę i cebulą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 23 lipca 2009 Robie dużo sałatek i surówek z czerwonej kapusty ale nigdy jej nie gotuje a tylko szatkuje sole i odstawiam na godzinę i kapusta zmieknie bez potrzeby gotowania.Trzeba ja tylko lekko odcisnąć.Wydaje mi sie ,że surowa jest zdrowsza.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń