Do góry

Przetwory Przepis na:

Sałatka z czerwonych buraków i czerwonej papryki

Przetwory

Autor: kicia227

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 11

Dodano: 07.11.2009

Odsłon: 12020

Pycha /

Składniki

  • 3 kg czerwonych buraków
  • 5 sztuk czerwonej papryki
  • 5 średnich cebul
  • ½ litra wody
  • ½ szklanki octu 10%
  • ½ szklanki oleju
  • ½ szklanki cukru
  • 1 łyżka soli
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Czerwone buraki ugotować, ostudzić, obrać ze skórki i umyć. Następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czerwoną paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Do dużego garnka przełożyć czerwoną paprykę i cebulę. Dodać do nich wodę, ocet, olej, cukier i sól. Razem wymieszać i gotować na małym ogniu, pod przykryciem 10 minut. Następnie dodać starte czerwone buraki. Razem wymieszać i gotować jeszcze 5 minut.

  2. Gorącą sałatkę nakładać do czystych i suchych słoików. Słoiki zakręcić i położyć do góry dnem (można je tak przechowywać w spiżarce).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń