Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle zdrowa sałatka. Bomba witaminowa, która smakuje. Sprawdza się jako dodatek do ryb oraz wszelkiego rodzaju mięs.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 16
Polecam.
Odsłon: 519
...ale pyszny.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 33
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 52
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 16
Polecam.
Odsłon: 519
...ale pyszny.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 33
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 52
Składniki
Wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Czosnek pokroić na paski ok 2 cm. Następnie pokroić pomidory, rzodkiewkę oraz paprykę. Jeżeli robicie kilka porcji proponuję ułożyć warzywa w pojedynczych małej wielkości salaterkach. Na suchej patelni uprażyć ziarna słonecznika - ok 1 minutę i posypać warzywa ułożone w miseczkach.
Sos: Sok z połowy cytryny wymieszać z dwiema łyżkami soku pomarańczowego i przełożyć do słoika. Następnie dodać sól, pieprz, syrop z mniszka lekarskiego, oliwę oraz zioła prowansalskie. Wszystkie składniki mieszać przez około 1 minutę, wstrząsając.
Sałatkę polać przygotowanym sosem. Na jedna porcję powinno przypadać 2 łyżki stołowe sosu. Nadmiar przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 3 dni. Smacznego!