Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka,pyszna,prosta salatka.Idealna do cięzszych potraw lub jako danie samodzielne.
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 246
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 18
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 246
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 18
Składniki
Wszystko kroimy: Kapustę drobno siekamy,pomidorki koktajlowe kroimy na pół ,ogórka w kostkę,,cebule w drobniutkie piórka,paprykę w wąskie paseczki,oliwki na pół,feta w większą kostkę.
Sos: Oliwę( ok pół szkalnki) wlewamy do małego słoika,do oliwy wyciskamy czosnek,dodajemy zioła ( ok.1 łyżeczki),solimy i pieprzymy do smaku,wrzucamy ok. 2 łyżeczek musztardy. Słoik zakręcamy i mocno trzepiemy ,jak szejkerem:-) Musi powstać w miarę jednolita emulsja. Wszystkie składniki dajemy do dużej miski( musi byc duża,bo musimy to wszystko potem delikatnie wymieszać zeby nam się feta nie połamała) .Po wymieszaniu składników polewamy calość sosem. UWAGA: Sosem polewamy przed samym podaniem. Jeśli chodzi o sos to podaje tylko przybliżone ilości ziół,musztardy czy czosnku. Jeśli oczywiście ktoś uzna,że w sosie za dużo jest czosnku,ziol czy musztardy to może te ilości zmniejszyć czy zwiększyć.Ja podałam jedynie ilości,które odpowiadają mojemu smakowi :-)Pozdrawiam