Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chęć na sałatkę, w związku z tym przegląd lodówki, w której odnalazł się zapomniany sos Acentino, czyli sos octowy na bazie octu balsamicznego z Modeny. Smak tegoż sosu słodko - kwaśny, z sałatką skomponował się znakomicie. Od tej pory na pewno będzie w sałatkach obowiązkowo. Sałatka na kolację, czy też drugie śniadanie idealna. Zapraszam również na bloga
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Ogórka obrać ze skórki i pokroić w półplasterki. Pora sparzyć i również pokroić w półplasterki. Szczypiorek posiekać. Wymieszać wszystko razem z serem żółtym, solą, pieprzem, łyżką oliwy i octem winnym.Kromkę pokroić w małą kostkę. Czosnek obrać, lekko zmiażdżyć i wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę, dodać pokrojony chleb i często potrząsając patelnią zrobić grzanki, pod koniec dodać pół łyżeczki masła, co by ładnie się grzaneczki zrumieniły. Na talerz wyłożyć sałatkę, posypać grzankami, na wierzchu ułożyć połówkę jajka i polać wszystko sosem Acentino, tudzież octem balsamicznym. Gotowe!