Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka z dorszem

Przekąski

Autor: schakira

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 363

Dodano: 18.06.2009

Odsłon: 3131

Sposób na wykorzystanie pysznej rybki, bez potrzeby jej smażenia. Nie trzeba ściśle trzymać się przepisu, to tylko pomysł i ilości składników zależą od Was. SMACZNEGO

Składniki

  • dorsz, ok 1/2 kg
  • Papryka czerwona, ćwiartka
  • Ogórek kiszony, 1 szt
  • ziemniaczki młode, ok 1/2 kg
  • zioła, przyprawy, w/g uznania
  • majonez, sos czosnkowy, w/g uznania
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaczki myjemy i gotujemy bez obierania (ja użyłam takich najmniejszych) Dorsza gotujemy na parze z dodatkiem przypraw i ziół, paprykę i ogórka kroimy w kostkę, cebulę w piórka, ziemniaczki na pół, rybkę dzielimy na cząstki. Sałatkę mieszamy z majonezem i sosem czosnkowym, przyprawiamy i posypujemy obficie zieleniną (w moim przypadku koperkiem i pietruszką) Danie można jeść samo lub z pieczywkiem. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń