Do góry

Przetwory Przepis na:

Sałatka z fasolki szparagowej

Przetwory

Autor: helcia

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 55

Dodano: 13.07.2009

Odsłon: 16467

Delikatna,orginalna w smaku,idealna na szybką przystawke

Składniki

  • 2 kg fasolki szparagowej
  • 1 kg marchwi
  • 1 kg cebuli
  • 3 łyżki octu
  • 1 szkl oleju
  • sól,pieprz,cukier do smaku
  • 3 małe słoiczki konc.pomid.
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fasolke pokroić na kilku cm kawałki i ugotować w osolonej wodzie.Marchew zetrzeć na grubych oczkach,cebule pokroić w półkrążki.

  2. Marchew i cebule dusić na szkl.oleju,podlać odrobiną wody.Gdy cebula zmieknie dodać fasolke i chwile (ok 7 min)dusić.Jeśli jest gęste podlać wodą.

  3. Do tego dodać sól,pieprz,cukier i koncentrat.Można na smak dodac wegety.Na koniec dac ocet.Przełożyc do słoików i pasteryzowac ok 10 min.

Twoje notatki do przepisu

Blog autora:
Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

helcia 25 sierpnia 2009 Ja robie takie jak lubie,a lubie kwaśne.Oczywiście można użyć mniej,jak z każdym przepisem doprawiamy "pod siebie"

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Arabelka 25 sierpnia 2009 czy 3 male sloiczki to nie bedzie za kwasne?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń