Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta... Szybka. Pyszna!
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 149
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 35
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 149
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 35
Składniki
W dwóch garnkach zagotować niewielką ilość wody z solą (po około 3/4 l ),do jednego wrzucić fasolkę,do drugiego kalafior (warzyw wcześniej nie rozmrażać). Ugotować na pół miękko,odcedzić i zahartować krótko zimną wodą. Dobrze odsączyć i wsypać do dużej miski.
W czasie gotowania warzyw pokroić w kostkę boczek i wrzucić na gorącą patelnię,wysmażyć na rumiano.
Posiekać drobno cebulę,wysypać na warzywa. Cebulę posypać pieprzem i polać octem.
Na warzywa i cebulkę wysypać wysmażony boczek wraz z powstałym tłuszczem i natychmiast dokładnie wymieszać. Podawać ciepłe! Smacznego ;)