Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka z fasolki szparagowej i kalafiora na ciepło

Przekąski

Autor: EwwRaa

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 646

Dodano: 30.10.2009

Odsłon: 1949

Prosta... Szybka. Pyszna!

Składniki

  • fasola szparagowa mrożona, 45 dkg
  • kalafior mrożony, 45 dkg
  • Boczek wędzony, 45 dkg
  • cebula czerwona, 1 średnia
  • ocet jabłkowy, 1 łyżka
  • sól, do smaku
  • pieprz biały, 1/2 łyżeczki
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W dwóch garnkach zagotować niewielką ilość wody z solą (po około 3/4 l ),do jednego wrzucić fasolkę,do drugiego kalafior (warzyw wcześniej nie rozmrażać). Ugotować na pół miękko,odcedzić i zahartować krótko zimną wodą. Dobrze odsączyć i wsypać do dużej miski.

  2. W czasie gotowania warzyw pokroić w kostkę boczek i wrzucić na gorącą patelnię,wysmażyć na rumiano.

  3. Posiekać drobno cebulę,wysypać na warzywa. Cebulę posypać pieprzem i polać octem.

  4. Na warzywa i cebulkę wysypać wysmażony boczek wraz z powstałym tłuszczem i natychmiast dokładnie wymieszać. Podawać ciepłe! Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń