Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, prosta sałatka.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 375
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 172
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 375
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 172
Składniki
Kurczaka kroimy w kosteczkę, posypujemy pieprzem i przyprawą do kurczaka, wstawiamy na godzinę do lodówki. Kalafiora dzielimy na nieduże różyczki i wrzucamy na kilka minut do osolonego wrzątku ( kalafior powinien być lekko twardawy ). Kurczaka przesmażamy na łyżce oleju i studzimy.
Ogórki i jajka kroimy w kosteczkę, kukurydzę odsączamy. Wrzucamy do miski razem z kurczakiem i kalafiorem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, majonez i przyprawy. Delikatnie mieszamy, w razie potrzeby jeszcze raz dosmaczamy i wstawiamy do lodówki na 2-3 godzinki.