Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z kapusty pekińskiej

Sałatki

Autor: HalaW

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 3

Dodano: 15.01.2009

Odsłon: 2484

Smaczna, zdrowa, łatwa do zrobienia

Składniki

  • kapusta pekińska średniej wielkości, słoiczek selera konserwowego, 5-6 jajek, majonez, śmietana, sól, pieprz do smaku
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. rozdzielić liście kapusty, opłukać i wysuszyć. Liście pokroić w paski. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Wszstko wymieszać. Dodać seler konserwowy. Majonez, około 5-6 łyżek wymieszać z 3-4 łyżkami gęstej śmietany. Aby sałatka nie podeszła wodą, doprawiamy ją solą i pieprzem tuż przed podaniem. Również przed podaniem polewamy ją majonezem wymieszanym ze śmietaną. Sałatka smakuje doskonale jako dodatek do wędlin.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

henryka 20 stycznia 2009 "brzmi " smakowicie,uwielbiam sałatki...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń