Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka z krewetek i awokado

Przekąski

Autor: Armidia

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 321

Dodano: 24.02.2008

Odsłon: 1235

Wykwintna sałatka na kameralne przyjęcia.

Składniki

  • Awokado, 1 sztuka
  • Opakowanie krewetek koktailowych w zalewie, 15 - 20 dkg
  • Mała puszka groszku zielonego
  • pęczek koperku
  • Mały majonez
  • Łyżka jogurtu naturalnego
  • Kilka kropel sosu tabasco
  • Łyżka ketchupu pikantnego
  • sok z połowy cytryny
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Awokado obrać, pokroić w kostkę, skropić sokiem cytryny. Krewetki i groszek odsączyć z zalewy. Koperek drobno posiekać. Majonez rozrzedzić łyżką jogurtu naturalnego, dodać łyżkę ketchupu i kilka kropel sosu tabasco, starannie wszystko wymieszać. Pokrojone awokado, groszek, krewetki i koperek połączyć z sosem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Schłodzić. Podawać z bagietką. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń