Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka z kukurydzy i tuńczyka

Przekąski

Autor: polkangaroo

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1296

Dodano: 05.11.2009

Odsłon: 21878

Sałatka do wszystkich potraw.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do miseczki wsypujemy puszkę kukurydzy (konserwowej), dodajemy tuńczyka z puszki ok. 250 dkg, do zmiany koloru ja użyłem zielonej cebulki i czerwonej papryki. Do tego wszystkiego dodajemy 5 łyżek majonezu kieleckiego (inny też może być), 5 łyżek śmietany i 2 łyżeczki musztardy dla podkreślenia smaku. Wkładamy do lodówki na ok. 2 godz. podajemy schłodzone.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agnieszka1978 30 grudnia 2009 mozna dodac ryżu i jest smaczna i gęstsza pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wieslawa1 18 grudnia 2009 Aż mi slinka cieknie,lubie takie jedzonko.A że pływa ,widocznie tak ma być.Dziękuje.Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 01 grudnia 2009 Tak właśnie ma być. Wszystko ma się topić i pływać.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Sugarspice 06 listopada 2009 ta salatka az plywa w sosie, zdecydowanie za duzo smietany i majonezu jak na moj gust

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń