Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodanie orzechów i rodzynek do sałatki z kurczakiem okazał się trafionym pomysłem.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 216
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 216
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Pierś kurczaka gotujemy i kroimy w drobną kostkę. Por kroimy na talarki natomiast ser w kosteczkę. Orzechy rozdrabniamy z pomocą wałka kuchennego.
Mieszamy wszystkie składniki i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Sałatka powinna odpocząć w lodówce kilka godzin by orzechy włoskie i por zmiękły, a rodzynki puściły swoją naturalną słodycz. Inne sałatki w linku pod wpisem