Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka z kuskusu i pieczarek

Przekąski

Autor: Anusiag84

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 30

Dodano: 14.12.2009

Odsłon: 4419

Niecodzienne i smaczne

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki cienko pokrój i włóż na 2-3 minuty do osolonego i lekko zakwaszonego sokiem z cytryny wrzątku. Odcedź

  2. Kuskus zalej wrzącą lekko osolona wodą tak aby sięgała 2cm ponad powierzchnie kaszy, przykryj i odstaw na 5 minut. Po upływie tego czasu dodaj połowę Oliwy i delikatnie wymieszaj. Następnie połącz wszystko z pieczarkami i kiełkami. Dopraw solą, tymiankiem, pieprzem i sokiem z cytryny.

  3. Resztę oliwy roztrzep z jogurtem, zmiażdźonym czosnkiem, odrobiną soli i tymianku. Sos wlej do sałatki, wymieszaj i odstaw do lodówki na około 1 godzinę.

  4. Tuż przed podaniem sałatke posym posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Anusiag84 15 grudnia 2009 Spróbuj koniecznie, ja zrobiłam ją ostatnio jakiś czas temu, ale planuje też teraz na święta i wtedy zamieszcze zdjęcie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

katarina9944 15 grudnia 2009 tak, kuskus to jest to!!! Niewiele osób wie, że cytryna jest obowiązkowa do kuskusu, wypróbuje Twój przepis, nęci mnie ten sos, oliwa z jogurtem....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń