Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z Makaronem Ryżowym

Sałatki

Autor: malta14

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 186

Dodano: 22.04.2011

Odsłon: 21482

Smaczna sałatka szczególnie do kiełbasy na ciepło lub z grilla.

Składniki

  • makaronu ryżowego ( Edeka ), 250 gr.
  • jajka, 4 szt.
  • papryki czerwone, 2 szt.
  • ogórek zielony, 1 szt.
  • kiełbasy ( obojęntnie jakiej ), 200 gr.
  • czerwonej fasoli ( kidneybohnen / konserwa ), 400 gr.
  • kukurydzy ( konserwa ), 340 gr.
  • pęczek koperku, 1
  • majonez
  • musztarda
  • Przyprawy: Sól / Pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ► Makaron ryżowy ugotować, jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę, paprykę, ogórek i kiełbasę pokroić w krutkie 0,5cm. szerokie paski. / Wszystkie składniki z sobą staranie wymieszać /. ► Do wyżej wymieszanych składników dodać czerwoną fasolę, kukurydzę, drobno posiekany koperek, majonez, musztardę, przyprawić solą, pieprzem i jeszcze raz dokładnie wymieszać. ► Sałatkę najlepiej na kilka godzin odstawić do lodówki żeby przyprawy przeszły. / Schłodzona do grillowanego mięsa smakuje wyśmienicie /.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń